Czekolada Scho-ka-kola Gorzka
Opis
Czekolada Scho-ka-kola (Schokakola) - z kofeiną - gorzka
Czekolada Scho-ka-kola swoją historię rozpoczyna w roku 1935, kiedy to firma Hildebrand wprowadziła ją na rynek z okazji Igrzysk Olimpijskich w Berlinie. Stosowana w późniejszym czasie również przez pilotów LUFTWAFFE.
Czekolada produkowana jest na terenie Niemiec. Pakowana w praktyczną metalową puszkę, która zabezpieczona jest przed otwarciem banderolą. W opakowaniu znajduje się 16 kawałków czekolady.
Czekolada o wyjątkowym smaku i wysokiej jakości.
Źródło energii
Czekolada sprawdzi się dla wszystkich osób, które podczas wyprawy w teren czy pracy potrzebują źródła zastrzyku energii oraz kofeiny. Czekolada scho-ka-kola z pewnością podniesie morale oraz zdolność koncentracji.
Czekolada Scho-ka-kola zawiera oprócz kakao sporą dawkę kofeiny 200mg/100g. Oznacza to, że aby przyjąć dawkę kofeiny zawartą w espresso musimy zjeść 6 kawałków czekolady Scho-ka-kola. Nie jest rekomendowana dla dzieci oraz kobiet w ciąży.
Produkowana w dwóch wariantach - mlecznym oraz gorzkim.
Skład czekolady Scho-ka-kola
Skład czekolady Scho-ka-kola (gorzka - minimum 58% kakao): cukier, masło kakaowe, mleko w proszku, masa kakaowa, kawa (2,6%), orzechy kola (1,6%), lecytyna, aromaty.
Może zawierać śladowe ilości: glutenu, orzechów, orzeszków ziemnych oraz soi.
Czekolada nie zawiera szkodliwego oleju palmowego!
Wartość odżywcza 100 g produktu:
- wartość energetyczna 2266 kJ / 545 kcal,
- tłuszcz 36,5 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 22 g,
- węglowodany 42,1 g, w tym cukry 34,1 g,
- błonnik 10,2 g,
- białko 9,1 g
- sól 0,03 g.